edició de vídeo

1. Primer de tot hem gravat un vídeo d'uns 10 minuts aproximadament, l'hem gravat amb una càmera de vídeo de format dv, i en una cinta mini dv.


2. Hem connectat la càmera a l'ordinador amb un cable firewire, per introduir el material gravat a l'ordinador. Per fer això, hem utilitzat el programa pinnacle studio.
Hem d'obrir el programa i posar la càmera en posició de visionat.

3. Ara ja podem iniciar la captura de vídeo, i aquesta la guardarem dins d'una carpeta que porti el títol del projecte.
4. Un cop tenim les imatges capturades a l'ordinador, podem passar a l'edició del vídeo.


5. Per editar un vídeo premem un clic on diu "editar", i anem arrossegant el clip que volem visionar a la timeline que tenim, el tallem per on volguem. Treurem els fragments que no han quedat bé, reduirem seqüències, etc.

6. Al vídeo li podem afegir transicions entre pla i pla, així com efectes especials, filtres d'imatge, filtres de color, li pots posar un rol de crèdits, introduir un text, etc.

7. Quan ja tenim el les imatges editades li podem posar música (s'obre una nova timeline), i variar-li el volum, posar-li efectes sonors, etc.

8. Ara que ja tenim el vídeo i l'hem reduit a tres minuts, l'exportarem a format windows media vídeo, que és un format molt estàndard. Si aquest vídeo el volem penjar al youtube, a les propietats de l'exportació del WMV seleccionarem qualitat alta qualitat, si pel contrari només volem enviar una mostra del vídeo per e-mail seleccionarem baixa qualitat.
Hem passat d'un format dv no comprimit, de 100 Mb/min, a un format WMV de 10 Mb/min que sí que està comprimit. I el vídeo ha quedat així...



0 comentarios:

Publicar un comentario


hola, sóc la Carol Recasens, una estudiant de primer de magisteri d'educació infantil a Blanquerna. Aquest bloc és de l'assignatura Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació.