rodando boy

Eps! Atenció als consells de Rodando Boy per gravar vídeos a www.rodandoboy.es (per riure una miqueta i sentir grans veritats).

pràctica d'àudio amb l'audacity

A continuació faré una pràctica d'edició d'àudio, amb el programa AUDACITY, un programa lliure i gratuit, i que us el podeu baixar del web: http://www.sourceforge.net/. Els projectes d'audacity tenen l'extensió .aup (audacity, només llegible en aquells ordinadors que tinguin instal·lat el programa), i quan l'exportes, ho pots fer en format wav (amb un pes considerable). Si vols exportar l'arxiu d'àudio en format MP3 t'has de baixar i instal·lar el plugin Lame per Audacity al Windows.

1) Primer de tot necessitem una cançó original, en format MP3 (un format codificat per ser llegible en tots els ordinadors). És un format que pesa molt poc i que simplifica les ones de so, eliminant freqüències gairebé imperceptibles per l'oïda humana.



2) REDUIR LA CANÇÓ A UN MINUT.
Aquesta cançó l'obrirem amb l'audacity, posteriorment, seleccionarem a partir de que s'acabi el primer minut de cançó fins el final, anirem a edició i clicarem on diu esborrar. Així només tindrem el primer minut de cançó.

3) INTRODUCCIÓ DE LA NOSTRA VEU A LA CANÇÓ.
A continuació hem d'introduir durant aquest minut de cançó una pista nova amb la nostra veu dient el títol de la cançó i l'intèrpret. Ho farem seleccionant la part de la cançó on volem posar la nostra veu. Silenciarem la pista de la cançó, amb el botó silenci de la línia de temps. Tot seguit apretarem el botó d'enregistrament i esperarem 3 segons i direm el que volem dir. Quan comencem a enregistrar s'obre una nova pista d'àudio que graba la nostra veu. Desprès apretarem stop.

4) FADE OUT.
Per suavitzar el final d'aquest minut de cançó, seleccionarem el final de la cançó i anirem on diu efectes i clicarem on diu fade out. Ja tenim aplicat l'efecte.

I la cançó ha quedat així!!!

tractament d'imatge digital amb el gimp

A continuació faré un exercici utilitzant el programa de retoc fotogràfic de lliure distribució anomenat GIMP.

Es pot descarregar des de Softcatalà.org.
El primer que necessitem és:
1)una fotografia feta amb una càmera digital. Quan fem aquesta fotografia és important que estigui al màxim de resolució possible (la resolució és la quantitat de píxels que hi ha en cada polzada).
2) Copiar l'arxiu de la targeta de la càmera a l'ordinador
3) Obrir l'arxiu de la fotografia amb el programa de tractament d'imatge
4) Comprovar la mida de la fotografia i interpretar les dades:
Aquesta imatge medeix 1944 píxels d'amplada per 2592 píxels d'alçada.
Ocupa 3,21 MB i té una resolució de 72 ppp (píxels per polzada).
Si fem click amb el botó dret del ratolí sobre la fotografia se'ns obre una finestra amb un menú on surten diverses opcions, si anem a l´última, on hi diu "propietats", se'ns obrirà una nova finestra amb algunes de les propietats tècniques de la fotografia.

5) Escalar la imatge a 600 píxels, és a dir, reduir el nombre de píxels d'alçada i amplada. Això és important per reduir el pes de la fotografia. Fa que la imatge s'adapti a la mida útil en pantalla (si hem de veure la foto al nostre bloc, per exemple, no té sentit pujar-hi una imatge que tingui molts més píxels dels que mai podrà mostrar la pantalla de l'ordinador).
Per escalar una imatge hem d'anar a la barra de menús i clicar a sobre d'on diu: IMATGE i posteriorment cliquem a sobre d'ESCALAR IMATGE, llavors hi posem: 600 on hi diu amplada. Com els valors d'alçada i amplada són proporcionals i volem mantenir aquesta proporció quan hi introduim el 600 automàticament se'ns canvia el valor i acceptem. Ja tenim la imatge escalada. Ara ha quedat la imatge amb un tamany de 600x800. Quan gravem l'arxiu en jpg, la gravarem rebaixant la qualitat al 80%, així el seu pes serà inferior i no s'apreciarà gaire aquesta lleu pèrdua de qualitat. Un cop tenim escalada la fotografia, ja la podrem penjar al nostre bloc.

6) Retallar la imatge mantenint una proporció determinada.
La imatge la retallarem utilitzant l'eina del cúter en el GIMP. Hem de clicar sobre la imatge i apretar la tecla shift, i la mantenim apretada alhora que movem el ratolí per seleccionar l'àrea que volem retallar. Això es fa per no modificar la proporció d'aspecte. Quan ja tenim feta la selecció apretem enter i ja està retallada la imatge.


les TIC a les escoles

Les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) ja són una realitat a moltes escoles.
Un clar exemple d'això és l'escola La Salle Bonanova de Barcelona, on els nens de parvulari utilitzen tablets per aprendre matemàtiques, i els resultats són molt exitosos. En un IES d'Esparreguera, els alumnes d'ESO i batxillerat també utilitzen els ordinadors per aprendre i practicar les assignatures de física i química, utilitzen llibres digitals, la qual cosa també suposa un estalvi econòmic més que considerable.
El gran avantatge d'usar aquestes eines, és que cada alumne pot seguir el seu ritme d'aprenentatge individual, la capacitat d'atenció és més elevada, i segons diuen ells els és menys feixuga la tasca.
Els nens i joves d'avui dia ja han nascut a l'era digital, estan molt familiaritzats amb els ordinadors, aparells electrònics, videoconsoles, etc. Som nosaltres els que hem de fer l'esforç d'adaptar-nos a ells i no a l'inrevés.
La qüestió és procurar que aprenguin a treure'n profit de tot allò que pot ser útil a la vida, ja sigui per aprendre, per comunicar-se, per millorar la qualitat en el procés d'ensenyament-aprenentatge.


de què va aquest blog?

Sóc la Carol, una estudiant de magisteri d'educació infantil.

Aquest blog neix com a projecte personal de l'assignatura anomenada Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació, NTAE.
L'objectiu que em marco d'entrada és publicar tot allò que treballem a l'assignatura, el que vaig aprenent, el que em vaig qüestionant, etc.
L'he titulat així: "vers la fosca..." perque em considero bastant ignorant respecte al món de les noves tecnologies en general, i encara no sé què en sortirà de tot plegat.
Tot i així intentaré treure l'entrellat aprenent a utilitzar-les per tal de poder aprofitar les comoditats que aquestes ens poden oferir en l'àmbit educatiu.


hola, sóc la Carol Recasens, una estudiant de primer de magisteri d'educació infantil a Blanquerna. Aquest bloc és de l'assignatura Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació.