pràctica d'àudio amb l'audacity

A continuació faré una pràctica d'edició d'àudio, amb el programa AUDACITY, un programa lliure i gratuit, i que us el podeu baixar del web: http://www.sourceforge.net/. Els projectes d'audacity tenen l'extensió .aup (audacity, només llegible en aquells ordinadors que tinguin instal·lat el programa), i quan l'exportes, ho pots fer en format wav (amb un pes considerable). Si vols exportar l'arxiu d'àudio en format MP3 t'has de baixar i instal·lar el plugin Lame per Audacity al Windows.

1) Primer de tot necessitem una cançó original, en format MP3 (un format codificat per ser llegible en tots els ordinadors). És un format que pesa molt poc i que simplifica les ones de so, eliminant freqüències gairebé imperceptibles per l'oïda humana.



2) REDUIR LA CANÇÓ A UN MINUT.
Aquesta cançó l'obrirem amb l'audacity, posteriorment, seleccionarem a partir de que s'acabi el primer minut de cançó fins el final, anirem a edició i clicarem on diu esborrar. Així només tindrem el primer minut de cançó.

3) INTRODUCCIÓ DE LA NOSTRA VEU A LA CANÇÓ.
A continuació hem d'introduir durant aquest minut de cançó una pista nova amb la nostra veu dient el títol de la cançó i l'intèrpret. Ho farem seleccionant la part de la cançó on volem posar la nostra veu. Silenciarem la pista de la cançó, amb el botó silenci de la línia de temps. Tot seguit apretarem el botó d'enregistrament i esperarem 3 segons i direm el que volem dir. Quan comencem a enregistrar s'obre una nova pista d'àudio que graba la nostra veu. Desprès apretarem stop.

4) FADE OUT.
Per suavitzar el final d'aquest minut de cançó, seleccionarem el final de la cançó i anirem on diu efectes i clicarem on diu fade out. Ja tenim aplicat l'efecte.

I la cançó ha quedat així!!!

0 comentarios:

Publicar un comentario


hola, sóc la Carol Recasens, una estudiant de primer de magisteri d'educació infantil a Blanquerna. Aquest bloc és de l'assignatura Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació.