les TIC a les escoles

Les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) ja són una realitat a moltes escoles.
Un clar exemple d'això és l'escola La Salle Bonanova de Barcelona, on els nens de parvulari utilitzen tablets per aprendre matemàtiques, i els resultats són molt exitosos. En un IES d'Esparreguera, els alumnes d'ESO i batxillerat també utilitzen els ordinadors per aprendre i practicar les assignatures de física i química, utilitzen llibres digitals, la qual cosa també suposa un estalvi econòmic més que considerable.
El gran avantatge d'usar aquestes eines, és que cada alumne pot seguir el seu ritme d'aprenentatge individual, la capacitat d'atenció és més elevada, i segons diuen ells els és menys feixuga la tasca.
Els nens i joves d'avui dia ja han nascut a l'era digital, estan molt familiaritzats amb els ordinadors, aparells electrònics, videoconsoles, etc. Som nosaltres els que hem de fer l'esforç d'adaptar-nos a ells i no a l'inrevés.
La qüestió és procurar que aprenguin a treure'n profit de tot allò que pot ser útil a la vida, ja sigui per aprendre, per comunicar-se, per millorar la qualitat en el procés d'ensenyament-aprenentatge.


0 comentarios:

Publicar un comentario


hola, sóc la Carol Recasens, una estudiant de primer de magisteri d'educació infantil a Blanquerna. Aquest bloc és de l'assignatura Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació.