U.A.A.

Les U.A.A. són les unitats d'aprenentatge autònom. Aquestes tenen la missió de donar tota la informació necessària sobre un tema, o facilitar-ne els accessos, per a que els alumnes treballin de forma autònoma. Una U.A.A. també ha de tenir activitats per repassar, reforçar o consolidar el tema treballat. Normalment consta d'una part teòrica i una part pràctica.
Nosaltres, a classe, hem fet un treball en grup sobre jocs digitals i educació, així que he aprofitat la informació del treball per crear un google site on hi ha una activitat de Jclic, així he creat una UAA.

Els passos que he seguit:

1) He creat un google site, i l'he titulat: jocs digitals a les escoles, he triat la plantilla (que en el google sites s'anomena tema), he editat la barra lateral, posant-li un gadget de navegador, per tenir enllaços directes a la barra lateral. L'edició de pàgines et permet inserir (insertar) imatges, vídeos, presentacions, etc. i no és necessari emprar el codi embed, per penjar un vídeo només amb la URL ja insertes la pantalleta.

2) Het fet un arxiu de Jclic que consta de quatre activitats molt senzilles, sobre jocs digitals, que l'he penjat a una ubicació web, http://grups.blanquerna.url.edu/arxiusclick209/carolrs/jocsdigitals.htm, i he escrit aquest enllaç per obrir el Jclic a una pàgina del google site que he creat.

Com fer que una imatge sigui un enllaç?


Al meu google site, l'enllaç per anar a l'arxiu del Jclic, està posat a una imatge de l'activitat inicial de jclic. Per fer-ho he capturat la imatge de la pantalla de la primera activitat (ALT+PRTSC SYSRQ o PRINT), i amb el Gimp he creat un arxiu nou que tingui la grandària de la mida de la pantalla, la meva medeix: 1280x800 píxels, després he anat a editar i he enganxat la imatge a l'arxiu nou. Després he retallat el que m'interessava de la imatge, l'he escalat i l'he desada. Un cop he tornat al google site, he anat a la pàgina on vull posar l'enllaç al Jclic, he anat a insertar, seleccionar imatge i he afegit la imatge retocada. Després l'he seleccionat i he anat a on diu: enllaç (a la barra de menú superior) i he escrit l'enllaç d'on està penjat el meu Jclic. D'aquesta manera l'enllaç és la imatge mateixa. Un cop fet això, he desat els canvis.

0 comentarios:

Publicar un comentario